tiistai 1. huhtikuuta 2014

Pintureita penkistä

Pintaperhojen osalta sidonta suorastaan räjähti vauhtiin kun vuoden ensimmäiset Nalle Puhit syntyivät penkistä. Nallukoilla aloitin pintureiden sitomisen, sillä kyseinen perho on erittäin usein siiman jatkona. Perho on myös suhteellisen nopea sidottava, kunhan muutaman ensimmäisen kappaleen jälkeen pyöritttelystä tulee rutiininomaisempaa. Myös mustia ja harmaita Puheja tuli sidottua. Mustia ja harmaita tulee uiteltua etenkin kesäisen illan hämärtyessä ja aamuyöstä auringon noustessa. Ensimmäiset muistikuvat perhokalastuksesta ovat juurikin mustan Puhin uittamisesta Kermankosken niskalla aamuhämärässä.
Myös muitakin pintureita on tullut sidottua, joista yksi suosikeistani on Nelsonin Caddis. Löysin tuon perhon nelisen vuotta sitten juhannuksen aikoihin jostain sidontakirjasta. Niinpä sidoin muutaman kappaleen kokeiluksi. Juhannuksen jälkeen kävimme sitten isän kanssa Valkeisella Rautalammilla. Illan tullessa kalat aktivoituivat pintomaan ja Nelsonin Caddikseen nousi useita kaloja, joista yhden kirjolohen isäukko väsytteli ja nappasi ylös savukalaksi. Tuo perho on muutenkin toiminut hyvin kirjolohille. Mieleen tulee kun toissakesänä olin Karvionkoskella ja aurinko paistoi täydeltä taivaalta ilman ollessa muutenkin jo helteinen. Kahluuhousut sai jättää suosiolla autolle. Veden lämpötilakin oli sitä luokkaa että tarvittavat kahlailut pystyi suorittamaan shortseilla ja crocseilla. Kalastuksen aloitin niskan kivivallin yläpuolelta. Siitä sitten nousin vallin päälle, joista näkyi joitain pieniä taimenia. Muutama heitto järvelle päin ja näin kun pohjasta lähti kirjolohi nousemaan Nelsonin Caddikseen. Todella tukeva mäski nappasi perhon kitaan ja lähti painelemaan järvelle päin kuin juna konsanaan. Hetken pitelyn jälkeen siima sanoi sopimuksen irti ja kuului NAPS.
En muista missä olen nähnyt tämän CDC-Sedgen reseptin, mutta siitä huolimatta perhosta on tullut luottoperho varsinkin sumarikalastuksessa sekä harjuksen pintaperhokalastuksessa. Kyseinen perho on todella helppo sidottava ja materiaalejakaan ei tarvitse paljoa. Runko kierretään peurankarvasta, jonka päälle kierretään sidontalangasta kierre. Siiveksi yksi tai kaksi kappaletta CDC-höyhentä. Rintakehä dubataan peurankarvasta, josta nypitään neulalla joitain karvoja kuvaamaan jalkoja.






Itseasiassa nämä pinturit laitoin myyntiin pk.nettiin, sillä itsellä pintaperhovarastot ovat täydet viime vuoden jäljiltä. Seuraavaksi penkistä irtoaa vielä varmaan lisää pintureita, mutta myös joitain streamereita, sillä setä tuossa yksi päivä tokaisi että uusille striimuille olisi tarvetta loppukevääksi ja alkukesäksi. Oli lukenut lehdestä jutun Puppeleista eli niitä alkaa meikäläisenkin penkistä irtoamaan. Myös Forecan sovellus on tarkastelun alla tiuhaan tahtiin, sillä ainakin tällä hetkellä ennusteet näyttävät peukkuja viikonlopun Konnekosken sumarikeissille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti