maanantai 7. huhtikuuta 2014

Sumarikausi avattu Rautalammilla

Launtaiaamuna herätessä paistoi Pieksämäellä aurinko ja keli näytti lupaavalle. Luultavasti näkisimme korreja ja ehkäpä myös kaloja niiden perässä. Lähdimme sitten noin kello 10 aikoihin sedän ja serkun kanssa kohti Konnekoskea. Luvat Rautalammin Nesteeltä ja eikun koskelle. Vapojen kasaamisen ja kahluuvehkeiden pukemisen yhteydessä mietimme millaisilla perhoilla kalastusta aloittaisi. Itse laitoin kaksi vapaa kasaan, joista 9' vapaan pintaperho ja 11'7" vapaan uppoperuke ja pieni zonkkeri. Kamat valmiina toivotimme "kireet siimat" ja lähdimme rantaan.
Setä meni uittolaiturin puolelle, kun serkun kanssa jäimme laavun puolelle. Suunnistimme ylävirtaan aina heinikon viereen asti, josta lähdimme pikku hiljaa alaspäin. Korreja näkyi pinnalla ihan mukavasti, vaikka aurinko olikin painunut pilvien taakse. Myös taimenet näkivät korreja, sillä pintomisia näkyi myös useita, joista suurin osa oli ihan rannan tuntumassa matalassa vedessä. Toisella puolella näimme yhden perhomiehen karkuuttavan ainakin kaksi taimenta. Eli näköjään kalat olivat otillaan. Tosin meidän pintaperhot ne jättivät huomioitta. Eli pintaperhokalastus ei tuottanu mitään tapahtumia, mutta hitaasti uitettuun zonkkeriin sain yhden kalan hairahtamaan, joka tosin ei ollut muutamaa potkua kauempaa kiinni. hyvä mieli jäi silti, sillä tiesin ettei Konnekoski ole tähän aikaan vuodesta niitä helpoimpia paikkoja kalojen suhteen.
Uittolaiturin puolen yläosilla oli mukavasti tilaa heitellä ja pääsi heittämään ihan kunnolla. Vähäiset tapahtumat kalojen kanssa eivät siis haitanneet, sillä oli hyvät tilat saada heitto-touchit takaisin talven jäljiltä.
Sen verran on tullut seurailtua Forecan ennusteita että huomiselle ja keskiviikolle näyttäisi ainakin sellaisia kelejä että korreja on varmasti enemmänkin liikkeellä. Näin ollen luultavasti jompana kumpana päivänä lähden käymään uudestaan katsastamassa tilannetta Konnekoskella.


 Ai niin! Oli vissiin joku onnekas saanut vihernieriän virrasta ja päättänyt antaa kaverille uuden elinympäristön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti