tiistai 22. huhtikuuta 2014

Vuoden viimeiset sumarikeissit Konnekoskella

Käytiin isäukon kanssa perjantaina Konnekoskella katsomassa tilannetta hankikorrien suhteen. Enää yksittäisiä räpiköi pinnalla, mutta siitä huolimatta kalat pintoivat mukavasti ja mieli pysy tämänkin ansiosta virkeänä. Kalastus keskittyi lähes kokonaan uittolaiturin puolen yläosiin, josta isä saikin harmaalla Puhilla hieman päälle 40 senttisen taimenen, joka pääsi tietenkin takaisin virtaan. Hieno kaudenavaus isäukolta. Hieman tuon kalan jälkeen itsellekin nousi ihan hyvänkokoinen kala Cdc-sumariin, mutta tartutus epäonnistui.
Vielä sunnnuntaina kävimme serkun ja kaverin kanssa suht pikaisesti Konnekoskella, ennen kuin siirryimme Juhon mökille Vesannolle. Tapahtumat jäivät vähiin vaikka kyseessä oli varmaan kevään lämpimin päivä. Yhden hyvänkokoisen kalan sain nousemaan peurankarvasumariin samassa kohdassa kuin isän kanssa perjantaina, mutta pelkkä nousu ei riitä kun tartutus epäonnistuu. Auringosta saimme kuitenkin nautittua ja sain opetettua serkulle yhden käden vavalla Snake Rollin ja Snap T.n. Myös Juho sai hieman selkeyttä siihen millainen vapa kannattaa hommata ekaksi vavakseen.


Aamulla tuli serkulta viesti että lähdenkö huomenna mukaan tsiigaamaan Karviolle tilannetta. Luultavasti tuleekin lähdettyä, kun niin hyvää keliäkin Foreca veikkailee huomiseksi. Sumaripaikkana Karviosta ei olekaan kokemusta ja siinä mielessä olisi hienoa jos vielä pinnalla räpiköisi noita kavereita. Tulee kyllä varmasti otettua uppoperukkeita mukaan streamerikalastusta varten. Edit: Soitinkin Karvion lomakeskukselle ja siellähän onkin nyt rauhoitus Vappuun asti.
Ai niin! Konnekoskella lenteli jonkun verran suht isoja päikkäreitä perjantaina. En nähnyt kyllä kalojen syövän niitä, mutta pisti itselläni silmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti